כפי שבטח שמתם לב (היה קשה לפספס את זה), גוגל חידשה את מדיניות הפרטיות ותנאי השימוש שלה החל ממרץ 2012. מה זה אומר מבחינתנו כמשתמשי השירות שלהם?
למרות שגוגל טוענים שהשתדלו לשמור על פשטות המסמך ככל הניתן, גודל המסמך רק גדל. במדיניות החדשה כמות המילים הנה 2009, בניגוד ל- 1479 בקודמת. החלטתי לעשות סיכום קטן בדגש על הסעיפים החשובים, להצביע על פרטים מעניינים ולהוסיף כמה הבחנות אישיות.
מכשירים ניידים
קל לראות כי במדיניות החדשה ישנו דגש מאוד חזק על הפלטפורמה הניידת:
- השימוש במילה "מכשיר" במקום "מחשב" מופיע בצורה דיי בולטת;
- קיים סעיף מיוחד עבור יישומים המותקנים על המכשיר;
- נתוני מיקום באים לידי ביטוי בצורה מפורשת.
זו היא התפתחות הגיונית – מכשירים ניידים תופסים אחוז יותר גבוה בשוק מבחינת כמות הגולשים. אבל הנקודה המעניינת היא שפלטפורמת האנדרויד לא מוזכרת אפילו פעם אחת! מדובר על מכשירים וטלפונים ניידים באופן כללי. מעניין… ולא מפתיע! למה לגוגל להגביל את עצמם לפלטפורמה אחת, כשיש גם את פלטפורמות המתחרים. ומה אם הם ירצו לפתח מוצר חדש עבור הפלטפורמות הניידות? ואל תשכחו שבאוגוסט 2011 גוגל רכשה את מחלקת מכשירים ניידים של מוטורולה.
אילו פרטים גוגל עשויים לאסוף?
שימו לב לשימוש רחב של המילה "עשויים" במדיניות. אבל על מי אנחנו עובדים? אפשר למחוק את המילה הזו מהטקסט – המשמעות תהיה יותר ברורה והטקסט יהיה יותר קריא. אז מה בעצם גוגל אוספים בעת השימוש בשירותים שלהם באמצעות מחשב או פלטפורמה ניידת כלשהי:
- שפת דיבור;
- דגם המכשיר;
- גרסת מערכת הפעלה;
- מספר טלפון שלך;
- מספר טלפון של המתקשר;
- שאילתות חיפוש;
- מספרים להעברה;
- פרטי ניתוב הודעות;
- סוג השיחות;
- שעה, תאריך ומשך של שיחות;
- כתובת IP;
- הגדרות המכשיר, כגון הגדרות חומרה, סוג דפדפן, שפת דפדפן תאריך ושעת הבקשה (לכתובת כלשהי) וכתובת האתר המפנה;
- קבצי cookie המספקים מזהה ייחודי של הדפדפן או של חשבון גוגל;
- מיקום מדויק בעזרת אותות GPS, נקודת גישה Wi-Fi ואנטנה סלולרית אליה המכשיר מחובר;
- מספר התקנה ייחודי של היישום (כנראה הכוונה ליישום במכשיר נייד);
- מידע (כולל פרטים אישיים) המאוחסן במכשיר באופן מקומי.
כמה ציטוטים חשובים:
אנו עשויים לאסוף מידע ספציפי למכשיר (כגון דגם החומרה, גרסת מערכת ההפעלה, פרטים מזהים ייחודיים של המכשיר ופרטי הרשת הסלולרית כולל מספר טלפון). Google עשוייה לשייך פרטים מזהים של המכשיר או את מספר הטלפון לחשבון Google שלך.
כלומר, באופן חד משמעי המכשיר קשור לחשבון הגוגל כרצונו של גוגל.
אנו עשויים לאסוף ולאחסן מידע (כולל פרטים אישיים) המאוחסן במכשיר שלך באופן מקומי באמצעות מנגנונים כגון אחסון בדפדפן אינטרנט (כולל HTML 5) וקבצים שמורים של נתוני יישומים.
שימו לב לכך שכתוב "כולל HTML 5" ולא "רק HTML 5". מה שזה אומר לפי הראיה שלי – כל מידע הקיים על המכשיר יכול לעבור לידיים של גוגל כרצונם.
לסיכום
אם חשבתם שפרטיות באינטרנט מתה – צדקתם. רק עכשיו היא גם מסריחה וריקבון מתפשט גם על הפלטפורמות הניידות. אבל אל תמהרו להוציא את קובע נייר הכסף ולנתק מחשמל את כל המכשירים עם מסך יותר מורכב משבע-סגמטים. תהיו ערניים ותנו לאח הגדול לדאוג לכם.